hirdetés
hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Megtérülő befektetés

Tizenöt kórházat szeretnének működtetni

Az egészségügyi intézmények problémáinak megoldására egy lehetséges modell a kórházak működtetési jogának átadása – vallja Gászpor Jenő, a HospInvest Egészségügyi Befektetési Rt. vezérigazgatója. Egy konzorcium tagjaként ez a cég működteti ma a kiskunhalasi és a körmendi kórházat. A HospInvest tizenöt kórházat szeretne, s mint Gászpor Jenő elmondja, mindkét településen már több intézményből érdeklődtek, ott hogyan csinálták...

- Július elsejétől befektetői konzorcium működteti a kiskunhalasi Semmelweis Kórházat; a helyi önkormányzat 57 millió forintért eladta az intézmény üzemeltetési jogát a HospInvest Rt.-nek és a Halas- Med Egészségügyi, Szolgáltató, Működtető és Vagyonkezelő Kht.-nek, amelynek ugyancsak ön az ügyvezetője. Augusztus óta önök működtetik a körmendi kórházat is. Önök kezdeményezték ezt, vagy az önkormányzatok?

- Az egész úgy kezdődött, hogy a körmendi kórház vezetője, dr. Németh Attila az önkormányzattal közösen gondolkodni kezdett azon, miként, milyen szakmai programmal lehetne megmenteni az önkormányzat méretéhez képest is nagy, ötvenmilliós hiánnyal küzdő kórházat. Németh úr kért meg bennünket, hogy vegyünk részt a munkában, amelynek eredményét bevitte az önkormányzat elé, és a testület elfogadta. Kiskunhalas egy másik történet: ott az önkormányzat határozta el, hogy partnert keres a felhalmozódott problémák kezelésére, az ellátás minőségének javítására. Kiírtak egy pályázatot, amit megnyertünk.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Köbli Anikó
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés