hirdetés
hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.
hirdetés

Megjelent a Gazdaság és Társadalom

Az európai migrációs folyamatok elemzésével, az öregségi nyugdíjrendszer szabályainak 2006. évi módosításával, az eltérő egészségügyi rendszerek és azok finanszírozási lehetőségének kérdéskörével foglalkozik a többi közt a Gazdaság és Társadalom (GT) című folyóirat, amely közel két évtizedejelenik meg évente kétszer.

A rangos társadalomtudományi folyóirat, a GT szerzői kiváló hazai- és európa-szerte ismert közgazdászok, kutató mérnökök, társadalomkutatók és orvosok. A legújabb - napokban megjelent 2007/2. szám 10 szakmai tanulmánnyal szolgál, melyek többek között az európai migrációs folyamatok elemzésével,és az öregségi nyugdíjrendszer szabályainak 2006.évi módosításával foglalkoznak. Tárgyalja a folyóirat a magyar bankrendszer jövőképét az új konvergencia-program tükrében, ismerteti a monetáris transzmissziós mechanizmusokat, illetve a Laffer görbe és a gazdasági egyensúly összefüggését. Kiemelt figyelmet kap a folyóiratban a napjainkban kiemelten aktuális szakterület: az eltérő egészségügyi rendszerek és azok finanszírozási lehetőségének kérdésköre, valamint a konnektivizmus, mint egy új tanulás- és döntéselméleti rendszer.
A Gidai Erzsébet egyetemi tanár és dr.Schmidt Péter egyetemi magántanár által szerkesztett kötet szerzői többek között : B. Nagy Sándor és Lentner Csaba egyetemi docensek, Juhász Zita, Tóth Zsolt és Borbély József egyetemi adjunktusok; a fiatal generációt képviseli Váradi Ágnes, a győri Széchenyi Egyetem hallgatója.
A tanulmánykötet szerkesztőbizottság titkára Schmidt Péter, az általa és Nováky Erzsébet professzor asszony, az MTA Jövőkutatási Bizottság elnöke által Győrött 2007.novemberében - a Magyar Tudomány Ünnepe tiszteletére - szervezett, nagysikerű MTA Konferenciáról tudósít.
A tanulmánykötet megrendelhető a borítón szereplő 1800 Ft-os áron, utánvéttel is: Gyermekorvosi Rendelő, 9025 Győr, Radnóti u. 41. címen, illetve a 06-209-215-786-os mobil számon. E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Schmidt Péter dr.

 

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés