hirdetés
hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Mégis a SOTE nyer az államosításon

Mégis a Semmelweis Egyetem kebelezheti be a főváros hamarosan állami kézbe kerülő egészségügyi intézményeit. Legalábbis néhányat - írja a Népszava.

Ez derült ki Velkey György szavaiból, a fővárosi egészségügy bizottság elnöke ugyanis a Magyar Hírlapnak azt nyilatkozta: a fővárosi egészségügy tervezett átalakítása miatt felvetődik a jelenleg a Péterfy Sándor utcai Kórházzal összevont volt Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet "olyan intézményhez csatolása, amely teljes működési hátteret biztosíthat az ellátáshoz".

Velkey szerint az egyik lehetőséget az jelenthetné, ha "a Semmelweis Egyetem beszállna a szakmai működtetésbe, és így az orvosképző traumatológiai klinikával bővülhetne". Mint mondta, "egyelőre tapogatózások folynak az ügyben, de az elképzelés logikusnak tűnik a betegutak egyszerűsítésében". Úgy vélte, az ellátórendszer szerkezeti átalakítása "megkérdőjelezi" a fogászattal, szájsebészettel foglalkozó Központi Stomatológiai Intézet önállóságát is. Mivel "az egyetemnek hasonló profilú klinikái vannak, együtt optimálisabban működhetnének" - mondta Velkey.

Néhány hete még cáfolták az illetékesek a Népszava információit, miszerint az állami fenntartású egyetemi klinikák tartanak igényt a fővárosi tulajdonú, országos hatáskörű és speciális ellátást nyújtó intézményekre, ezért kell államosítani azokat. Ezt a kérdést azonban a fővárosi önkormányzat 12 kórházának állami kézbe adása körül kialakult botrány elhomályosította.

A teljes cikk a Népszava oldalán olvasható.

(forrás: Népszava)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés