hirdetés
hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

Egy kényszerházasság utóélete

Gondolkodik a Fővárosi Közgyűlés két egészségügyi intézmény további lehetséges sorsáról - írja a Magyar Hírlap. Velkey György, az egészségügy bizottság elnöke szerint a tervezett átalakítások felvetik a volt Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet (OBSI) helyének újraértelmezését a betegellátásban.

Az OBSI évekkel ezelőtt lépett "kényszerházasságra" a Péterfyvel, de az elnök szavai szerint bizonyos funkciókat – például a gyermekanesztéziát – csak részben képes ellátni.

Más ellátási formáknak, így a baleseti idegsebészetnek is, meg kell találni a helyét a korszerűbb rendszerben. Fölvetődik ezért az OBSI olyan intézményhez csatolása, amely teljes működési hátteret biztosíthat az ellátáshoz. Az egyik lehetőséget az jelenthetné Velkey György szerint, ha a Semmelweis Egyetem beszállna a szakmai működtetésbe, és így az orvosképző traumatológiai klinikával bővülhetne. Az elnök azt mondta, egyelőre "tapogatózások" folynak az ügyben, de az elképzelés logikusnak tűnik a betegutak egyszerűsítésében.

Az ellátórendszer szerkezeti átalakítása Velkey György szerint megkérdőjelezi a fogászattal, szájsebészettel foglalkozó Központi Stomatológiai Intézet önállóságát. Mivel az egyetemnek hasonló profilú klinikái vannak, együtt optimálisabban működhetnének.

A Stomatológiai Intézet főigazgatói posztjára három másik intézmény mellett február végén írt ki pályázatot a közgyűlés. Hivatalos jelentkezés még egyikre sem érkezett. Velkey György arról tájékoztatott, hogy többen is érdeklődnek, latolgatva az esélyeket. A határidő a hónap végén jár le.

A teljes cikk a Magyar Hírlap oldalán olvasható.

(forrás: Magyar Hírlap)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés