hirdetés
hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.
hirdetés

Mátrix – Félretöltve

Novemberben véget ér a trilógia

Neo születése után járunk, a valós és az alkotott világ dolgait a szerelem igazgatja. Legalábbis a Mátrix – Újratöltve története szerint. Az emberi faj (vagy mégsem?) maradék kis csoportja Zion barlangjaiban készül az utolsó küzdelemre a gépek (vagy mégsem?) ellen, miközben negyedmillió őrszem tart a föld alatti város felé. Morpheus és a szerelmespár: Trinity és Neo hajójukkal a Mátrixba tartanak, hogy központilag hatástalanítsák az őrszemeket. Csatlakozik hozzájuk Niobe is, a durcás Morpheus egykori szerelme, és ezzel feláll a „két szerelmespár az emberiségért” figura. Neónak sok mindent kell még megtudnia saját magáról és a létező Mátrixok összességéről, miközben az őrszemek egyre közelednek, így aztán a film szerkezete akció-tőmondatokra, filozófiai eszmefuttatásokra és az ezekhez járuló forradalmian megszokható látványelemekre bomlik. Az első Mátrixból szerzett minden tudásunk most már fabatkát sem ér, a rendszer ravaszabb a kelleténél, a Wachowskiak pedig megmutatták a világnak, hogy képesek úgy felturbózni az első rész tempóját és látványvilágát, hogy ne kelljen alább adni a misztikumból. Még ha ez a film egészének rovására megy is.

270 forgatási nappal és 300 millió dolláros költségvetéssel nem szokás bohóckodni. Joel Silver, napjaink legsikeresebb producere pontosan tudta, hogy ha az új Mátrix-filmekkel a stúdió kasszáját is újra akarja tölteni, akkor a Wachowskiaktól olyan történetet és látványt kell rendelnie, amelyen egy egész család vidáman elmélázik – akár többször is. Hogyha pedig a mozi után még mindig nem nyugszik a gyerek fantáziája, kapja be a piros tablettát otthon, a számítógépes Mátrix-játékok segítségével, amelyekhez az ausztráliai stúdiókban a filmmel egyidejűleg forgatták a jeleneteket. Kis és nagy képernyő előtt hat hónapig el lehet szopogatni a tablettákat, akkor aztán – novemberben – érkezik a trilógia befejező darabja, a Mátrix – Forradalmak, melyben Neo várhatóan meghal, a film rajongói pedig gyászlázban égnek majd.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Csillag Márton
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés