hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Babakocsival a gyermekosztályért

Kisgyerekes anyukák és apukák mellé nagyszülők és leendő szülők is csatlakoztak a figyelemfelhívó demonstrációhoz a marcali gyermekosztály megmentéséért. Több mint kétszázan vonultak az utcára, sokan babakocsival.

Figyelem felhívó séta, aláírásgyűjtés és nyílt levél az államtitkárnak. A gyermekosztály bentfekvéses ellátásának megszűnése miatt tiltakoztak a szülők Marcaliban.

A kórházak jövőbeni működtetésért felelős központi szervezet, a GYEMSZI úgy adta tovább a döntéshozóknak az új struktúra tervezetét, hogy abban már nem szerepel ágyszám csecsemő- és gyermekellátásra a marcali kórházban. A továbbiakban csak „nappali kórházi” ellátást szerveznek a gyerekeknek, munkaidőn túl pedig a mostanival megegyező gyerekgyógyászati ügyeletet, azaz sürgősségi ellátást. 

A szülők azt mondják: még egyszer át kellene gondolni a kérdést. Szabó Andrea, a babakocsis demonstrációt szervező egyik szülő arról beszélt: a döntéshozók elgondolkodhatnának azon, nem mindenki teheti meg, hogy kilométereket utazzon gyermeke után, ha látogatni szeretné. Kaposvár 55 kilométerre van Marcalitól, s az emelkedő benzinárakkal is számolni kell. Ha pedig, van még egy, vagy több gyermek a családban, az ő felügyeletüket is meg kell oldani.

– Ez a legkevesebb, amit meg kell tennünk – közölte a felvonuláshoz csatlakozó Stromajer Katalin. – Ha mindig csak hallgatunk és tűrünk, annak nem lesz jó vége. Azt a pénzt, amit a honatyáink ki tudnak maguk között osztani, adnák inkább az egészségügynek: nagyobb szüksége van rá – írja a Sonline.hu.

Könyveink