hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

 

Májusban újra Nephrológiai Napok Debrecenben

Május 26. és 29. között immár 19. alkalommal rendezi meg a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Belgyógyászati Intézetének Nephrologiai Tanszéke és a Népegészségügyi Kar Megelőző Orvostani Intézet Népegészségügyi Medicina Tanszéke
a Debreceni Nephrológiai Napokat.

A csaknem két évtizedes múltra visszatekintő esemény nemcsak közkedveltté vált, de az ország egyik legrangosabb és leglátogatottabb továbbképző kongresszusává is fejlődött: eddig összesen 1062 előadó 1190 előadása hangzott el és több mint13 ezren vettek részt a rendezvényen – mondta el a MedicalOnline érdeklődésére dr. Kárpáti István, a Magyar Nephrologiai Társaság főtitkára, a Debreceni Nephrológiai Napok egyik szakmai szervezője.

Mint azt az egyetemi docenstől megtudtuk: a 2014. május 26–29. között megszervezett rendezvényt a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Elméleti Tömbjében tartják. A részvételt elsősorban családorvosoknak, belgyógyászoknak, csecsemő- és gyermekgyógyászoknak, nephrologusoknak, diabetologusoknak, aneszteziológusoknak, kardiológusoknak, urológusoknak és gyógyszerészeknek ajánlják; az orvosokat idén is 50 kreditponttal jutalmazzák, míg a gyógyszerészek számára a részvétel hat kreditpontot ér.

A Debreceni Nephrológiai Napok (DNN) idei szakmai programjának kialakításában arra törekedtek, hogy fontos, friss, jól rendszerezett, gyakorlatias és preventív szemléletű ismereteket nyújtsanak – az adott szakterület legtapasztaltabb hazai előadóinak tolmácsolásában. Bár a részletes szakmai program és az előadók listája csak április 25. után lesz elérhető, annyi bizonyos, hogy „a DNN szakmai ablakát az idén is tágra nyitják a társszakmák felé.” A gondosan összeállított program a szakma és a társszakmák legfontosabb és legfrissebb ismereteit foglalja össze az adott szakterület legtapasztaltabb felkért előadóinak tolmácsolásában. Az előadások vetített anyagát a későbbiekben közzé teszik; a szakmai programot kiállítás egészíti ki.

A kongresszus honlapján az on-line regisztrációt elindították. Részletes információk elérhetők a Debreceni Nephrológiai Napok honlapján:  www.nephrologia.com.

MedicalOnline
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink