hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Lénárd Rita: A betegágy mellől kell kialakítani a véleményt

Heves megyében már kedd délután az összes tag több mint tizede jelezte, hogy a kamara tagja maradna, mondta a MOK alelnök az InfoRádióban.

Nagyon bízom abban, hogy a kollégák egészen pontosan látják, hogy ebben a helyzetben egyetlen lehetőségük van, ha ezt a csapatot egyben tartják és tevékenyen részt vesznek a továbbiakban is a kamarai munkában – mondta Lénárd Rita, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke az InfoRádióban.

Egy új, más formában fog a továbbiakban működni a Magyar Orvosi Kamara. Mostantól az orvosok önkéntes döntése az, hogy csatlakoznak-e a kamarához, ennek ellenére erős szervezetet akarnak építeni, és folytatják a megkezdett munkát – a MOK alelnöke szerint ez a legfontosabb üzenet, amit minden tagnak közvetíteni szeretnének.

A kötelezővé tétel elvételével a tagokon múlik, hogy kívánnak-e részt venni az egészségügyi folyamatok szervezésében, megalkotásában, hallatni akarják-e a hangjukat, avagy elszenvedik azt, amit az adott helyzet hoz a számukra.

Az egészségügyről alkotott véleményt velünk, orvosokkal közösen, a betegágy mellől kell kialakítani, a törvényeket is a szakma megkérdezésével kell hozni, akkor lesz működőképes – mondta Lénárd Rita, és azt is jelezte, ahogy eddig, a jövőben is véleményezni fognak minden, az egészségügyet érintő változtatási tervet.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink