hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Lapos ragyogás

Központi támogatással is

Néhány évvel ezelőtt még az íróasztalok felét elfoglalták a számítógép monitorok, mígnem megjelentek a szaküzletek polcain az első színes TFT LCD, azaz lapos képernyős változatok.

Az akkor csillagászati árakba kerülő képernyők viszont a gyártás felfutása és a gyártási technológia fejlődése miatt egyre olcsóbbakká váltak, így lassan megéri az elavult, meghibásodott hagyományos katódsugárcsöves (CRT) eszközöket lecserélni, vagy az új konfigurációt már LCD-monitorral megvásárolni. Az árakra jellemző, hogy jelenleg annyiért vásárolható meg, amennyit egy-két éve az azonos képátló méretű, átlagosan jó minőségű monitorért kértek a kereskedők. A képernyők egy részét a Sulinet Expressz Program keretein belül, állami támogatással is meg lehet vásárolni.

De miért is éri meg vékony képernyőt venni? A válasz többrétű is lehet. A külalak egyértelműen szebb, hiszen a gyártó cégek túlnyomó többsége igen nagy fontosságot tulajdonít a megfelelően elegáns és praktikus kialakításnak. Egy igényes LCD-kijelző akár a dolgozószoba vagy a munkahelyi íróasztal dísze is lehet. Az LCD-technológiának köszönhetően a képernyő sokkal erősebb, fényereje egyenletesebb, mint hagyományos vetélytársaié. Nem árt azonban odafigyelni arra, hogy a háttérvilágítás fényerejét megfelelően állítsuk be, hiszen fárasztó lehet a szemnek órákon keresztül nézni a túl világos, zavaróan fényes képernyőt.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Trautmann Balázs
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés