hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Kortárs zene kétszer

...És akkor kezdődik a Budapesti Őszi Fesztivál.
  Száznyolc perces koncertet adnak a kitűnő zeneszerző, Dukay Barnabás tiszteletére a Millenáris Teátrumban október 11-én, Ránki Dezső és Klukon Edit, továbbá az UMZE Kamaraegyüttes, az Amadinda és a Schola Hungarica közreműködésével (vezényel Rácz Zoltán, Dobszay László és Dukay Barnabás). A modern klasszikusok (Ligeti és Cage) mellett természetesen főleg Dukay darabjai hangzanak majd el, köztük egy ősbemutató. Nagy kérdés (bár teljesen érdektelen), hogy sikerül- e éppen 108 perc alatt eljátszani a koncertet.
  A Dukay nemzedékéhez (és annak idején vele egyazon körbe) tartozó Sáry László és Vidovszky László is fellép azon a koncerten (vagy inkább: előadáson), amelyen a legkitűnőbb fafúvósokból alakult Trio Lignum játszik (a Katona József Színházban, október 19-én) nagyon régi és kortárs magyar zenét – egy blokk olyan filmek zenéjéből áll, mint a Szindbád, az Ötödik pecsét és az Angi Vera. Igazi csemege.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
K. C. GY.
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés