hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Könyvet kapott a Clostridium difficile

Egyre gyakoribb és súlyos következményekkel jár a Clostridium difficile-infekció, még sikeres kezelés után is képes kiújulni, tízből egy esetben akár halállal is végződhet – írja a PharmaOnline.

A Clostridium difficile-infekció (CDI) a vastagbelet érintő fertőzés, Európában a kórházi fertőzés miatti hasmenés leggyakoribb oka, és rendszerint az antibiotikum-használat következményének tartják – emlékeztet a lap. – Az elsősorban időseket érintő kórkép, súlyos esetben akár életveszélyt is okozhat.

A betegek biztonságának erősítését célzó európai és nemzeti stratégiákban központi szerepet kap a kórházi fertőzések kérdése. Az egyént sújtó terheken túl a CDI jelentős költségterhet is jelent az egészségügy számára, számos országban jelentőségét mégis alábecsülik az egészségügyi vezetők, de még a vezető klinikusok és így a közvélemény is. „A Clostridium difficile in Europe” című, nemrég megjelent kiadvány azzal a céllal készült, hogy felhívja az egészségpolitikusok és a klinikusok figyelmét a kórkép klinikai és gazdasági következményeireírja a kiadvány lényegét összefoglaló cikkében a pharmaonline.hu.

(forrás: PharmaOnline )
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés