hirdetés
2022. augusztus. 17., szerda - Jácint.
hirdetés

Kína leállítja az engedély nélküli őssejtkezeléseket

Kína elrendelte valamennyi engedély nélküli őssejtkezelés és klinikai próba leállítását – jelentette kedden a kínai állami média.

Júliusig nem fogad új jelentkezéseket  az egészségügyi minisztérium őssejtkezelésekre sem. A tilalommal Peking egyéves programját kezdte meg, amellyel a terület jobb szabályozását akarja elérni.

Az elmúlt években egyre növekvő számban kínáltak kínai kórházak és klinikák őssejtterápiákat olyan betegségek kezelésére, mint a rák, az Alzheimer-kór vagy a gerinc sérülései, holott ezek a kezelések a legjobb esetben is csak kísérletinek nevezhetők, nincs vagy alig van mögöttük tudományosan igazolt eredmény.

Az interneten meghirdetett kezeléseket sokszor nagy, központi kórházakban, akár több tízezer dollárért végezték. A minisztériumi szóvivő szerint nem folytatható tovább a gyakorlat, hogy kísérleti őssejtkezelésekért díjat számítanak fel.

Az ilyen típusú kezelések nem korlátozódnak Kínára, a téma szakértői számos klinikáról és kórházról tudnak Mexikóban, Indiában, Törökországban és Oroszországban is, ahol előzetes klinikai próbák nélkül őssejtterápiát végeznek.

(forrás: MTI/HVG)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink