2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Két évvel halála után lett anya egy izraeli nő

Közel két évvel halála után lett anya egy izraeli nő, akinek lefagyasztott embrióját béranya hordta ki az özvegy férj kívánságára.

Az anya 2009-ben halt meg rákbetegségben, nem sokkal később férje a New Family nevű csoporthoz fordult azzal a kéréssel, hogy segítsen valóra váltani elhunyt házastársa gyerekről szőtt álmait. A pár több alkalommal is próbálkozott a mesterséges megtermékenyítéssel, mielőtt a feleség megbetegedett.

Az özvegy férj hosszú jogi csatát vívott, végül az izraeli főügyész jóváhagyta a lefagyasztott embriók felhasználását. "Meg tudtam győzni az államot, hogy a férfinak joga van apává válni, elvégre a genetikai anyag 50 százaléka tőle származik" - közölte a New Family elnöke, Irit Rosenblum.

A kisbaba az Egyesült Államokban jött világra a múlt héten, a magzatot amerikai béranya hordta ki. Az özvegy új kapcsolatban él, gyerekét Izraelben akarja felnevelni.

A közel-keleti országban béranyák olyan nők helyett hordhatnak ki babákat, akik maguk nem képesek erre. Ez volt az első alkalom, hogy egy halott asszony embrióját ültették be egy béranyába.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink