hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Keserű az egykori kórházvédő

Méltánytalannak tartja az egri Markhot Ferenc kórház helyzetét Pócs Alfréd, az orvosi kamara megyei elnöke, aki egykor az „egri kóházvédők” egyik vezetője volt – írja a NOL.

„Mint régi kórházvédő, mondhatom, hogy annak idején nem ezt az ígéretet kaptuk Szócska Miklóstól, Habis Lászlótól, Hermann Istvántól, Horváth Lászlótól, akikkel vállvetve küzdöttünk annak idején, és milliárdokat spóroltunk az országnak a HospInvest megbuktatásával. Az orvosok hatvan százaléka a mai napig nem jött vissza” – idézi a lap Pócs Alfrédot, aki számokkal is alátámasztja, hogy miért tartja kritikusnak a kórház helyzetét.

A kórház-konszolidációra szánt összeg méltánytalanul alacsony – mondja –, 246 millió forintot kaptak, miközben a hatvani kórház 400 millióhoz, a salgótarjáni 800 millióhoz jutott, nem beszélve a Péterfy Sándor kórház és a Kenézy kórház közel 2 milliárd forintjáról. Az egri intézmény hatvan napon túli tartozása közel 400 millió forint, a teljes adósság pedig több mint 800 millió forint.

– Kórházunk még 2008-ban nyert el ötmilliárd forintot felújításra. Az elfogadott terv szerint már régen be kellett volna fejezni az egész beruházást, de a mai napig még csak meg sem indult, hánykolódik a bürokrácia útvesztőjében. Attól félünk, hogy kicsúszunk az időből – mondta megjegyezve, hogy szerinte a leromlott egri kórháznak nem marad semmilyen jövőképe, ha ez a rekonstrukció nem történik meg.

– A zavartalan működéshez ágyszámbővítésre, új orvosokra, vagy a régi orvosok visszajövetelére van szüksége. Nem érezzük, hogy az egészségügy vezetése valamiféle kárpótlást nyújtott volna a HospInvest idején elszenvedett anyagi és emberi veszteségeink miatt – olvasható a nol.hu cikkében.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink