2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Kényelmesebb és gördülékenyebb szervezést kérnek a háziorvosok

A háziorvosok többek között azt kérték az operatív törzstől, hogy frissítsék gyakrabban a beoltandó betegek listáját, írja a Világgazdaság.

Akár napi 250 körüli koronavírushoz köthető haláleset is lehet Magyarországon a járvány harmadik hullámában – vélik a vírus terjedésével foglalkozó matematikusok. A következő hetekben a kórházban kezelt betegek száma pedig elérheti a 15 ezer főt is – mondta a Világgazdaság szerint Békássy Szabolcs, országos háziorvosi kollegiális vezető egy kedd esti webináriumon.

A háziorvosi kollegiális vezető hozzátette: az országos oltási munkacsoport mai ülésén azt kérték, hogy legyen a háziorvosok számára egy picit kényelmesebb és gördülékenyebb az oltások szervezése. Kérték, hogy kapjanak a háziorvosok egy olyan listát, ahol a már beoltott betegek névsora is szerepel, valamint a beoltandó betegek listáját pedig frissítsék gyakrabban, mert ez gördülékenyebbé teszi az orvosok munkáját.

Békássy Szabolcs kiemelte, ha szükséges kérjenek a háziorvosok segítséget a telefonos szervezéshez az önkormányzatoktól, valamint megjegyezte, hogy egy kiváló online oltásszervező program indult el a múlt héten, ami jelentősen megkönnyíti majd az orvosok munkáját. Beszámolt arról is, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) tesztelnek egy vakcina időpont foglaló rendszert is.

(forrás: Világgazdaság)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés