hirdetés
hirdetés
2024. július. 22., hétfő - Magdolna.
hirdetés

Kemlerék sört főznek

Gyönki vendégvárás

A Tolnai Hegyhátról a Dél-Dunántúlt kicsit is ismerő olvasónak a dimbes-dombos szőlőtermő vidék jut eszébe. A régió nem szűkölködik nevezetes műemlékekben, kastélyokban és templomokban sem, de ezúttal nem ezekről, még csak nem is a borról, hanem a sörről lesz szó.

A Gyönk nevű település házi sörfőzdéje azoknak fog tetszeni, akik szeretik a markáns ízeket, a jó hangulatot és a takaros kis helyeket. A sváb hagyományokat idéző sörözőnek otthont adó település csupán 2200 lelket számlál. A kis közösség azonban nemcsak a Tájházára, két tannyelvű gimnáziumára és evangélikus templomára büszke, hanem erre a több mint tíz éve működő családi vállalkozásra is. A Kemler Sörözőre.

Az út mentén cégér hívogat: Hausbrauerei – Kemler Alpin Bier. Füves udvarban áll az épület, benne igényesen megmunkált fapadok és asztalok. A házi ízek maradandó élményt jelentenek a téli hidegben is, nyáron viszont kifejezetten hívogató a szalmából készített kis figurákkal és kukoricababákkal díszített kerthelyiség. Nemcsak a gyönkiek, a gimnazisták vagy a környező településről érkezők kóstolták már a Kemler-sört, de a söröző vissza-visszatérő vendégei azok a németajkú ismerős-jóbarátok is, akik a település testvérvárosaiban laknak. Gyakran megfordulnak itt ők is, régi emlékeiket idézik a sör mellett a „trink, trink” kezdetű nótával, sok nevetéssel, jó beszélgetésekkel.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Bencze Mariann
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés