hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Kásler Miklós a jogállási törvényről és a reformról

Az eddig meghozott kormányrendeletek és az új jogszabály egy egészet alkotva korszerűbb rendszerré változtatja az egészségügyet.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a tárca hivatalos Facebook-oldalára feltöltött Életközelben című sorozat vasárnapi epizódjában az új jogszabály intézkedései mellett arról is beszélt, hogy a világjárvány milyen motivációkat vált ki az emberekből.

A reformkísérletek évtizedei láthatóan nem váltották be az egészségügy átalakításához fűzött reményeket, erre a világjárvány markánsan rámutatott a miniszter szerint. A már elkészült, a még várható kormányrendeletek és a jogállási törvény alkotnak teljes egészet, egy lényegesen korszerűbb egészségügyet létrehozva az az alapellátástól a kórházi ellátásig, a megelőzés jegyében. Az utóbbi hetekben szinte minden ide tartozó intézkedés vitaalapot jelenthetett: az egészségügyi dolgozók fizetése, a másodállás vállalása, az összeférhetetlenség, a paraszolvencia és az egészségügy további átalakításának az eddig nem pontosan tisztázott részletei kerültek napirendre.

A járványügyi struktúrát a legapróbb részletekig kell kiépíteni, és biztosítani kell azoknak az ellátását, akiknek egyszerre vannak szociális és egészségügyi problémái. 

A pandémia a miniszter meglátása szerint mindenkiben az igazi motivációkat mozgósítja, de azok, akik a szolidaritás, az együttérzés, a segítőkészség szellemében tevékenykednek, jelentősen többen vannak, mint azok, akik nem így tesznek.

hirdetés

Könyveink