hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Új Covid-betegellátó részleggel bővült a pulmonológiai intézet

Új, a koronavírus-betegek ellátását szolgáló részleggel bővült az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet. Az 550 négyzetméteres épület teljes körű felújítása 360 millió forintból valósult meg, jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteki online sajtótájékoztatóján.

Kásler Miklós elmondta, a felújított részlegen négy intenzív terápiás kórtermet és öt rehabilitációs kórtermet alakítottak ki.

 

A miniszter felidézte, hogy a kormány a járványellenes küzdelem részeként indította el negyven intézmény fertőtlenítő takarítását és különböző felújításokat, és vannak olyan helyszínek, ahol teljes felújítás is történt. Ebbe a körbe tartozik a Korányi intézet egyik, eddig használaton kívüli szárnyának rendbetétele is.

A beruházás részeként kicserélték az ajtókat, ablakokat és a burkolatokat, álmennyezetet alakítottak ki, felújították az elektromos hálózatot, klimatizálták a kórtermeket és megújultak az orvosokat, nővéreket kiszolgáló helyiségek is. A felújított szárnyban már elvégezték a zárófertőtlenítést is, így már alkalmas a betegek fogadására.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink