hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Kásler: Nagy erőkkel folyik az egészségügy fejlesztése

Nagy erőkkel folyik a magyar egészségügy fejlesztése, hogy a kor színvonalának megfelelő állapotban kezdhessen működni a világjárvány végével, mondta az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház felújított urológiai osztályának átadásán.

Kásler Miklós hozzátette: a koronavírus-járvány minden erőforrást, figyelmet lekötött az utolsó egy évben, de mindezek mögött megkezdődött a magyar egészségügy teljes átalakítása, a kormány nagy erőkkel támogatja a magyar egészségügy fejlesztését, az infrastruktúra javítását, az eszközök, műszerek beszerzését. A fejlesztések célja, hogy a magyar egészségügy a kor színvonalának megfelelő állapotban kezdhessen működni a világjárvány végével. Az utóbbi tíz évben 500 milliárd forintból újult meg a vidéki ellátórendszer, most 750 milliárd forintból a központi régió fejlesztése zajlik. Az infrastruktúra fejlesztése a magyar orvostudomány elmúlt kétszáz évben felhalmozott szakmai tudásával együttesen "a jövőt jelenti".

A miniszter elmondta, az 1980-ban alapított Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház tradíciói jelentősek, elsősorban az urológia tekintetében, 2004-ben őt magát is itt kezelték. Közölte, az Egészséges Budapest Programban (EBP) több mint 550 millió forintból felújították a kórház központi telephelyén az urológiai osztályt, a felújított terület nagysága 750 négyzetméter. Kásler Miklós szavai szerint ezzel méltó körülmények jöttek létre.

Dobosi Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főigazgatója arról beszélt, a megújított urológiai osztály minden elemében megfelel a legkorszerűbb elvárosoknak, a legmodernebb technológiai vívmányok szolgálják a kórház betegeinek és dolgozóinak igényeit. Hozzátette: az osztály megújulása hatalmas fejlődést, óriási előrehaladást jelent a mindennapi ápolási, gyógyulási folyamatok színvonalában.

Forrás: Kásler Miklós hivatalos Facebook-oldala
Forrás: Kásler Miklós hivatalos Facebook-oldala

Emlékeztetett arra, a 400 ezer ember ellátásáért felelős kórházban folyamatos a fejlesztés, a korszerű technológiák bevezetése: jelenleg is folyik a tető- és homlokzatszigetelés, a nyílászárók cseréje, az Országos Onkológiai Intézettel együtt pedig robotsebészeti technológiát vezetnek be.

Tenke Péter, az urológiai osztály osztályvezető főorvosa elmondta, folyamatosan új technológiákat vezetnek be, és mára a heredaganatok egyik sebészi centrumává vált a nemzetközi hírű urológiai osztály, amelyhez 44 ágy és 22 orvos tartozik. Közölte, több mint egymillió ember ellátásáért felelnek, évente négyezer fekvőbeteget fogadnak, 3800 műtétet végeznek és tízezer járóbeteget látnak el.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink