hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Kaáli Intézet: semmi nem változik

A Cívishír a debreceni Kaáli Intézetnél érdeklődött, hogy ez a mindennapokban milyen változást jelent a meddőségi központok államosítása.

Korábban a hvg.hu arról számolt be, hogy a meddőségi központok államosítását hat vállalkozás közül ötnél már a rendelet kihirdetése napján be is jegyezték a tulajdonosváltást, mely érinti a debreceni Egyetem sugárúton működő Kaáli Ambuláns Nőgyógyászeti Intézetet és a Reprodukciós Központot is. Ennek értelmében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő lett a tulajdonos, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ pedig a tulajdonosi joggyakorló 2022. december 31-ig.

Az intézetnél arról érdeklődött a Cívishír, hogy ez a mindennapokban milyen változást jelent, lesz-e szerkezeti átalakítás, hozzányúlnak-e a protokollhoz. Kérdéseikre dr. Kaáli Nagy Géza azt válaszolta, „minden marad a régiben”, maradnak az orvosok is, sőt, még a Kaáli nevet is megtartják. A kormányhatározat értelmében az intézményrendszer 2022. december 31-ig működne a mostani formában. Arra a kérdésre, hogy a megadott idő után mi lesz, a professzor sem tudott válaszolni. Érdeklődtek, hogy 2023-ban esetlegesen visszavásárolná a tulajdonjogot az államtól (ha felkínálnak ilyet), határozott nemmel felelt.

Természetesen az a valószínűbb, hogy 2023-ban a tulajdonjog visszaszáll a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőre.

(forrás: Cívishír)
hirdetés

Könyveink