2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.

Június 1-jétől lesz nyári orvosi ellátás Tahitótfaluban

Hetek óta kérdéses, hogy az új orvosi ügyeleti rendszerben marad-e ügyelet a Pest megyei Tahitótfaluban, írja a Telex.

hirdetés

Az ügyben újabb fejlemény: Vitályos Eszter, a Dunakanyar országgyűlési képviselője, friss kormányszóvivő megerősítette korábbi ígéretét, hogy létrehoznak egy „másodvonalú ügyeleti pont, telephely” fedőnevű ellátási pontot Tahitótfaluban a nyári időszakra, írja a Telex.

„Tájékoztatom, hogy Tahitótfalun ügyeleti pont létesül a nyári időszakra. Az ügyeleti pont június elsején indul” – válaszolta a Kormányszóvivői Kommunikációs és Sajtóiroda a lap kérdésére. 

Vitályos Eszter egy Facebook-bejegyzését és két videóját is linkelték, az előbbiben Győrfi Pál mentőszóvivővel és Sajtos Sándor Imre polgármesterrel látható egy közös fotón, amihez a fenti bejelentés szövegét mellékelték. A videókon Vitályos és Győrfi elmondják a részleteket. Eszerint hétköznap délután 4-től este 10-ig, hétvégén pedig reggel 8-tól délután 2-ig lehet az ügyeletet igénybe venni. A rendelőben felnőtteket és gyerekeket is ellátnak majd.

A másik videóban az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál arról magyaráz, hogy nyaranta sokan elhagyják a nagyobb városokat és üdülőkbe mennek, így több ember szorulhat ellátásra kisebb településeken. Sok helyen ezért megerősítik az ügyeletet. A szentendrei ügyelet szerinte kiválóan működik, nincs „túlságosan nagy várakozás”, óránként két beteg a forgalom. Viszont Tahitótfalun megnő annyira a lakosság nyáron, hogy indokolt az ügyeleti pont létrehozása június 1-től. Hozzátette, ha valaki nincs jól, érdemes a 1830-as ügyeleti számot hívni, ott a megfelelő ellátást ajánlják majd az embernek.

(forrás: Telex)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!