hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Jobbik: Orbán Viktor menessze hivatalából Szócska Miklóst!

A Jobbik felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a fekvőbeteg-ellátás átszervezésének kudarca miatt "a népirtással azonos hatású folyamatok megállítása érdekében, alkalmatlansága okán" azonnal menessze hivatalából Szócska Miklóst, az Emberi Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkárát.

Ezt hétfőn jelentette be Gyenes Géza, az ellenzéki párt egészségügyi szakpolitikusa. Hangsúlyozta: az átszervezések miatt jelenleg szinte nincs olyan kórház Magyarországon, ahol ne lenne legalább egy osztály, amely nem felel meg a törvényben előírt minimum személyi feltételeknek, vagyis ne küzdene szakorvos-, vagy szakápolóhiánnyal. Gyenes Géza azt mondta, hogy az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnak (ÁNTSZ), mint eljáró hatóságnak novembertől be kellene zárnia ezeket az osztályokat.

Gyenes Géza szerint elfogadhatatlan, hogy a kormányzat ennek a folyamatnak a megoldása érdekében nem többletforrásokat rendel az egészségügyhöz, hanem a minimumfeltételek megváltoztatását tervezi.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink