hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Később ellenőrzik a kórházakban a minimumfeltételeket

Az egészségügyi szerkezet dinamikus átalakítása miatt későbbre halasztották a május végén megjelent minimumrendeletben foglaltak ellenőrzését – erősítette meg a Kossuth Rádió reggeli műsorában az Egészségügyi Szakmai Kollégium elnöke.

Fülesdi Béla a 180 percben kifejtette: a jelenleg is zajló, kórházak összevonásával, ágyszámátrendezéssel járó szerkezetátalakítás miatt csak a későbbiekben lehet ellenőrizni, hogy az egyes osztályok betartják-e a műszerezettségre és a szakemberállományra vonatkozó rendelet előírásait.

Az átalakítás miatt még nem lehet tisztánlátni, bizonyos költségérzékeny területeken azonban – a betegbiztonság érdekeit figyelembe véve – a rendelet finomítására lehet szükség – tette hozzá a szakmai kollégium elnöke, példaként említve a sürgősségi ellátást, az intenzív terápiát és a sebészetet.

Fülesdi Béla várakozásai szerint az év végén várható egyeztetés a GyEMSZI-vel a kórházi minimumfeltételekről, addigra az intézet áttekinti átcsoportosítható forrásait – idézi a rádiót a hirado.hu.

(forrás: Magyar Rádió)
hirdetés

Könyveink