hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Jazzjúlius

Világzenével az egész országban jól el leszünk látva: Szentendrére a hónap első három szombatján érdemes ellátogatni, Nagymaroson 18-tól 20-ig tartják a színes zenei programokat kínáló Regejáró Misztrál Fesztivált, míg Szombathelyen, 9-én bali népzene hallható (az a muzsika, amely a 20. század második felében számos zeneszerzőre volt nagy hatással).
  A jazzszcéna kicsit visszafogottabban, de azért jelen van a júliusi kínálatban: biztos pont lesz Barabás Lőrinc és zenekara az A38 hajón, minden szerdán, és kétszer is szerencsénk lehet a kiváló szaxofonoshoz, Dresch Mihályhoz, egyszer Zsámbékon (18-án), majd az angyalföldi Művelődési Házban (David Yengibarjannal, a fantasztikus harmonikással, 22-én). Beindulnak az ünnepi játékok Veszprémben, ahol a tavalyi Zawinul-koncert után most nem kisebb zongorista lép fel, mint Herbie Hancock (24-én). 30-án Pesten ad koncertet Gadó Gábor (aki csak vendégként jár haza), és kétszer is meghallgathatjuk Oláh Tzumó Árpádot (25-én Zsámbékon, 30-án Vármegyeházán). A hónap végén Pécsett újabb fesztivál várja a nagyközönséget (ezúttal blues és jazz) – de érdemes a váci és nagykanizsai (cserfői) kínálatra is odafigyelni. Jó forró jazznapoknak nézünk elébe.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
K. C. GY.
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés