hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Javaslatokat vár a MOTESZ

Május elsejével kezdheti meg munkáját az új, 180 fős szakmai kollégium, a rendszer felállásnak előkészületei azonban jelentős terhet rónak a jelölésben és és delegálásban érintett szervezetekre.

Bár a kollégium működését szabályozó rendelet március 30-án jelent meg a Magyar Közlönyben, április 10-ig már jelölni kell a háromfõs tagozatokba, április 20-ig pedig a tagozatok munkáját segítő 5-15 szakembert tömörítő tanácsokba is. A tagozatokba a kamarák jelölnek, míg a tanácsadó testületekbe első alkalommal a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének (MOTESZ) kell delegálnia. A határidők tarthatósága érdekében a szövetség arra kéri az adott szakterületen dolgozó társaságokat és egyesületeket, hogy április 6-ig jelöljék meg, mely tanácsba (tanácsokba) tekintik kompetensnek magukat a delegálásra.

Április 8. és 16. között a MOTESZ egyeztető megbeszéléseken véglegesíti álláspontját. A tag- és más szervezetek javaslatait az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre, esetleg a 383-7918 fax-ra várják. Kérdéseikre a MOTESZ Szervezési Osztálya válaszol a 06-1-312-3807, illetve a 06-1-311-6687-es telefonszámokon.

Köbli Anikó
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink