hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.

Itt a BM rendelettervezete a szakdolgozói béremelésről

Közzétette a Belügyminisztérium az egészségügyi szakdolgozók béremelésére vonatkozó javaslatát a bértáblával együtt, szúrta ki a Portfolio.

A javaslatát értelmében már júliusban megvalósulhat a a béremelés első üteme. Vagyis akkortól az egészségügyi szakdolgozók alapbére, a jelenlegi bértábla struktúrájának megtartása mellett egységesen 18 százalékkal emelkedik, míg az egészségügyben dolgozók bére szintén egységesen 57 600 forint összeggel nő – derül ki a rendelettervezetből.

A szabályozás azt is tisztázza, hogy részmunkaidős foglalkoztatás esetén az alapbér növelése a munkaidő teljes munkaidőhöz viszonyított arányában jár.

A hatásvizsgálati lap adataiból kiolvasható, hogy a költségvetésből a következő öt évben 273,9 milliárd forintot emészthet fel a béremelés, de összesen 415,37 milliárd forintnyi keret áll rendelkezésre.

A Belügyminisztérium javaslata szerint a 2023. júliusi ápolói alapbéremelés közel 84 ezer egészségügyi szakdolgozót érint, amelyre idén 41,5 milliárd forintot fordít a kormány. Az egészségügy nem gyógyító területein dolgozó több mint 24 000 fő béremelésére a kormány idén 8,4 milliárd forintot biztosít – írja a Portfolio.

(forrás: Portfolio)
hirdetés

Könyveink