hirdetés
2023. június. 04., vasárnap - Bulcsú.
hirdetés

Demonstrációt szerveznek egészségügyi dolgozók Pécsett

A Pécsi Stop szerint április 15-én a jobb egészségügyi ellátásért és munkakörülményekért vonulnak a PTE Klinikai Tömbtől a Széchenyi térre.

Április 15-én, szombaton délután demonstrációt szerveznek egészségügyi dolgozók Pécsett. Ez az egyik első olyan megmozdulás, ami a Független Egészségügyi Szakszervezet február 20-án megkezdett sztrájktárgyalását követi. Az esemény Facebook leírásában a szervezők részletezik a tüntetés célját, azt írják, hogy:

Álljunk ki a betegeinkért, a színvonal javításáért! Kérjük pácienseinket és hozzátartozóikat, álljanak ki értünk, hogy méltó körülmények közt folytathassuk a gyógyítást!

A páciensek és egészségügyben dolgozók érdekei egyeznek: mindenkinek jobb lenne, ha megfelelően képzett, megfelelő létszámú szakdolgozó látná el a betegeket. A jelenleg uralkodó szakemberhiány mérséklődne, ha élhető körülmények közt dolgozhatnának, illetve megkapnák az őket megillető anyagi- és erkölcsi megbecsülést. A még szolgálatot teljesítő kimerült és kevés dolgozótól elvárni, hogy olyan betegellátást és betegbiztonságot garantáljon, amit csak több emberrel (pl minimumfeltételek biztosításával) lehetne biztosítani, irreális elvárás.

Fontos, hogy megfelelő ellátást kapjanak azok is, akik az állami egészségügyet veszik igénybe, ne a magán legyen az egyetlen lehetőség!

A beígért béremelés elmaradása, a pótlékok 2024-ben tervezett elvétele, illetve a teljesítményértékelő rendszer által történő 20%-os bércsökkentés kilátásba helyezése nem segít az utánpótlásban.

Megmozdulásunk békés és politikától mentes, így tisztelettel kérek minden kedves résztvevőt, hogy tartsa ezt tiszteletben! – idézi a Pécsi Stop a bejegyzést.

(forrás: Pécsi Stop)
hirdetés
hirdetés

Könyveink