hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Iskolakezdés: hova lesz a házikoszt?

Az újraszabott iskolákban, ahol ezentúl reggeltől délután negyed 4-ig is eltarthat a hivatalos program, nem tud majd meleg ételt enni az, aki nem fizet be a menzára – írja a 168 Óra.

A lap által megkérdezett általános iskolában úgy készítették el a szeptember 1-jétől érvényes órarendet, hogy a készségtárgyak, illetve az erkölcs/etika- és hittan-, valamint a testnevelésórák részben délutánra kerültek, s negyed 4-kor érnek véget. Ilyen esetekben nincs felmentés, a szülő nem kérheti el gyermekét iskolán kívüli elfoglaltságra hivatkozva.

Egyelőre nincs válasz arra, mi lesz azoknak a diákoknak az étkeztetésével, akik eddig a rossz koszt, ételérzékenység vagy egyszerűen anyagi okok miatt nem fizettek be a menzára, hanem iskola után, otthon ettek főtt ételt. Úgy tudjuk – írja cikkében a 168ora.hu  – a szülők egy ÁNTSZ-rendelkezés értelmében nem küldhetnek meleg ételt az iskolába.

Aki figyel, tudja, hogy a szóban forgó ÁNTSZ-ajánlás nem először vált ki megütközést. Sőt, mint arról a MedicalOnline is beszámolt, az ombudsman már jelezte, hogy a szülőknek joguk van közvetlenül és kívánságuk szerint gondoskodni iskolás gyerekeik jobb étkezéséről.

(forrás: 168 óra)
hirdetés

Könyveink