hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Igazítanak még egy kicsit a szakmai kollégiumokon

Módosítani kívánja a humán tárca vezetője a az egészségügyi szakmai kollégium működéséről szóló rendeletét, az erről tervezetet a kormány honlapján tették közszemlére.

A tervezet indoklása szerint az Egészségügyi Szakképzési és Továbbképzési Tanács, az Egészségügyi Tudományos Tanács és az Egészségügyi Szakmai Kollégium működésének ellenőrzéséről szóló Belső Ellenőrzési jelentés visszásságokat és nem egységes működési mechanizmusokat fedett fel a Szakmai Kollégium tagozatainál. A tervezett változások egyszerűbbé és átláhatóbbá teszik ezek működését, mondja az ajánlás.

Az indítvány egyebek mellett évi hatról háromra csökkentené a tagozatok kötelező üléseinek számát, illetve megengedné, hogy a szakmai kollégium, a tagozatok és a tanácsok üléseit a tagok egy helyszínen való megjelenése nélkül - kommunikácós eszközökkel összekötve - tartsák meg. Rendelkezni kívánnak továbbá arról, hogy a jegyzőkönyveket, beszámolókat ne csak elkészítsék, hanem tegyék is hozzáférhetővé a tagok, a Gyemszi, illetve a miniszter számára. A módosítás a tagozatokba való tag-ajánlásokat illetően is végrehajtana néhány módosítást.

A kommentálható javaslatot itt érik el, illetve innen tölthetik le.

(forrás: kormany.hu)
hirdetés

Könyveink