hirdetés
hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

Húszmilliárd az egészségügy fejlesztésére

Előreláthatólag májustól lehet pályázni az EU-pénzekre

Mintegy 27 milliárd forintot fordíthat Magyarország egészségügyi fejlesztésekre 2006-ig az Európai Unió Strukturális Alapjai révén. Ebből 20 milliárd konkrétan az Európai Regionális Fejlesztési Alapból érkezik, a fennmaradó összeg forrása a tervezett nemzeti társfinanszírozás, amelyből 4,7 milliárdot biztosít a központi költségvetés, 2 milliárdot pedig helyi önerőből kell fedezni.

A támogatás felhasználását a Nemzeti Fejlesztési Terv tartalmazza, amely a társadalmilag és gazdaságilag legelmaradottabb régiókra koncentrál. Kiemelt szerepet kap az egészségügyi infrastruktúra fejlesztése, ezen belül regionális kardiovaszkuláris, onkológiai központok létrehozása; térségi szűrő-, diagnosztikai centrumok létesítése és rehabilitációs, ápolási központok kialakítása. A kialakítandó központok az elképzelések szerint területileg koordinált ellátásszervezést és szakmai hátteret biztosítanak a térség egészségügyi szolgáltatóinak – végső soron az új egészségügyi reform központi elemét, az irányított betegellátást szolgálják.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Virág Tamás
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés