hirdetés
2023. február. 05., vasárnap - Ágota, Ingrid.

5G hálózaton kommunikáló humanoid robotot teszteltek

A T-HR3 robot az emberi tevékenységet különféle körülmények között – például az egészségügyi intézményekben – támogatja, közli a GyártásTrend.

A japán mobilszolgáltató NTT Docomo bejelentése szerint sikeres volt a Toyota által kifejlesztett T-HR31 humanoid robot próbaüzemben történő távvezérlése az ötödik generációs, mobil telekommunikáció (5G) alkalmazásával, írja a lap.

A forgatónyomatékot (erőt) adagoló szervomodulok és a robot egész testét távvezérlő manőverező rendszer alkalmazásával a kezelő érzékeli a T-HR3-ast érő külső erőhatásokat, és azoknak megfelelően tudja mozgatni a robotot. A finom és egyenletes mozgás érdekében kulcsfontosságú volt minimalizálni azt a fáziskésést, amely a T-HR3 és a manőverező rendszer között futó vezérlő jelek átvitele során mérhető. Ezidáig a T-HR3-kísérletek során viszonylag csekély fáziskését okozó, vezetékes vezérlést használtak. Ezúttal a gyakorlati alkalmazást szem előtt tartva, a T-HR3 távvezérlését a Docomo által kifejlesztett, kis átviteli idejű 5G kommunikációs technológia alkalmazásával végezték.

A Docomo és a Toyota a tervek szerint tovább folytatják a robot tesztelését, valamint a kapcsolódó technológiák és szolgáltatások kutatását/fejlesztését.

(forrás: GyártásTrend)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

PR-cikk

A jövő onkológiai készítményét Óbudán fejlesztik

 „Körülbelül évi 5 milliárd forint és 50 magasan képzett vegyész, vegyészmérnök, gyógyszerész dolgozik azon, hogy áttörést érjünk el a nehezen kezelhető daganatok kezelésében.” Nicolas Clavreul, a Servier Hungária ügyvezető igazgatója nyilatkozott lapunknak a gyógyszergyártó vállalat magyarországi központjának szerepéről, a várható innovációkról és a társadalmi szerepvállalásukról.

A teljes cikk >>

hirdetés