hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Harminc százalékos csökkenés a kötelező átlagdíjában

A pba.hu online alkuszcégen keresztül kötött első 5000 kötelező gépjármű felelősség biztosítás 80 százalékát a K&H, a magyar piacon új Astra, a főként visszatérő ügyfeleit kiszolgáló Allianz, valamit a KÖBE és K&H biztosítók viszik. Minden tizedik kötelező mellé Casco-t is kötnek.

7 ezer forintos éves csökkenés a díjban

Az eddigi tapasztalatok alapján az átlagdíj a tavalyi kampány 24 ezer Ft-osához képest 30 százalékkal, 17 ezer Ft-ra csökkent. Ez főként a biztosítónkénti kedvezményeknek – visszatérő ügyfél, együttkötés, gyermekkedvezmény, egyösszegű éves díjfizetés és bónus-malus fokozat, stb. - köszönhető. A pba.hu vezető szakértője, Bancsó Tamás kiemeli, hogy az elmúlt két-három évben okozott káresemények, balesetek igen komoly súllyal esnek a latba a biztosítási díj számításánál. Azaz, ha a tarifáló programban csak a bónus-malus besorolásra figyel az ügyfél, és nem veszi figyelembe az elmúlt évek káreseményeire vonatkozó kérdéseket, akkor elképzelhető, hogy a tényleges szerződéskötéskor a választott biztosító akár többszörösére is emelheti az ügyfél által megadott alapján kiszámított éves biztosítási díjat.

„A pba.hu oldalon erre  különösen figyelünk, és a tarifálást meghatározó káreseményekre egyértelműen rákérdezünk” – teszi hozzá Bancsó Tamás.

Pontosan válaszoljunk a kérdésekre

Fontos, hogy az online kgfb kötéskor vigyázzunk az apró betűs részekkel, mert a kedvező díj felett érzett korai örömöt, megkeseríthet egy esteleges későbbi korrekció. A pba.hu minden nála megkötött biztosítás teljes körű ügyintézését vállalja, és a valós adatok alapján lekért tarifálásra árgaranciát vállal. Fontos, hogy a kgfb szerződés megkötésekor az oldalon feltett minden kérdésre válaszoljanak az ügyfelek, még ha ez 1-2 perccel meg is hosszabbítja a szerződéskötés idejét, de ezzel elérik azt, hogy a szerződés kötvényesítésekor az általuk kalkulált díj jelenik meg a biztosító rendszereiben is.

Legtöbbet az 1,4 es 110kw-al futó budapesti járműveken spórolhatunk

Legjobban azok az autósok jártak az új kötelező díjszámítással (mely szerint a hengerűrtartalom helyett a motorteljesítmény az elsődleges tarifálási paraméter), akik 1398 ccm / 110 kW személygépkocsival közlekednek. Ők vidéken 77 százalékkal, míg Budapesten 86 százalékkal fizetnek kevesebbet 2011-ben. Az új tarifák vidéken és Budapesten átlagban 60 százalékkal kedvezőbbek.

A Professional Publishing Hungary kiadó tarfia összehasonlító alkalmazásában a 14 biztosító ajánlatát megnézheti, és online megkötheti idei Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítását.

Az ingyenes tarifáló, díjkalkulátor a http://pphungary.pba.hu oldalon érhető el. Szakmai partnerünk a pba.hu.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink