2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Hamisítványok megjelenését eredményezheti a gyógyszerhiány

Figyelmeztetést tett közzé az amerikai FDA, amely szerint a rákgyógyszerek piacán jelentkező átmeneti termékhiány a gyenge minőségű és hamis készítmények felbukkanását eredményezheti.

Óvatosságra intette azon egészségügyi szakembereket az Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerügyi Hatóság (FDA), akik rákos betegeik kezelésére injekció formájában beadható gyógyszert írnak fel. Az egészségügyi hatóság szerint ezekből a termékekből ugyanis átmeneti készletcsökkenés tapasztalható, ami gyenge minőségű, hamisított készítmények megjelenését eredményezheti – írja a SecuringPharma.

Az FDA felhívásában kéri az egészségügyi szolgáltatókat, hogy a kezelések során kizárólag a hatóság által engedélyezett, az Egyesült Államokban működési engedéllyel rendelkező gyártótól vagy nagykereskedőtől származó gyógyszert használjanak.

A hivatal közlése szerint több olyan eset is történt, amelynek során nem engedélyezett, jelenleg korlátozottan kapható készítményt értékesítettek közvetlenül az amerikai kórházaknak. A nem jóváhagyott készítmények bizonytalan forrásuk, minőségük és összetételük okán azonban komoly veszélyt jelenthetnek a betegekre. Az FDA szerint különösen aggasztó, hogy ez az értékesítési gyakorlat olyan termékcsoportok esetében is előfordult, amelyekből nincsen készlethiány.

MedicalOnline
a szerző cikkei

(forrás: HENT)
hirdetés

Könyveink