hirdetés
hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Alig vesznek részt az orvosok a hamisítás elleni küzdelemben

A World Health Professions Alliance (WHPA) felmérése szerint a legtöbb nemzeti gyógyszerhamisítás elleni kezdeményezésben alig vesznek részt az orvosokat tömörítő szervezetek.

A SecuringPharma beszámolója szerint az egészségügyi dolgozókat képviselő WHPA 24 nemzeti gyógyszerhamisítás elleni kezdeményezést vizsgált meg, amelynek eredményeképp arra a megállapításra jutott, hogy az orvosok nem vagy alig vesznek részt a hamisítás elleni törekvések megvalósításában.

A kutatás hat olyan nemzeti programot azonosított, amelyekbe az orvosokat képviselő szervezeteket is teljes körűen bevonták. Ezeket Nigériában, Indonéziában, Tajvan és Costa Rica területén, valamint az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban valósították meg. A gyógyszerhamisítás elleni programok többségében, összesen 15 esetben részleges orvosi jelenlétet talált a WHPA, míg három esetben az orvosi kamara és a kezdeményező szerv között semmilyen együttműködést nem találtak.

A WHPA szerint sok országban nem tisztázott, hogy az egészségügyi dolgozóknak és az őket képviselő érdekvédelmi szerveknek milyen szerepük van vagy lehetne a gyógyszerhamisítás elleni szemléletformáló programokban. A szervezet az elmúlt években "Call to Action" címmel több olyan kampányt is kezdeményezett, amely arra biztatja az orvosokat, hogy legyenek aktívabbak a hamis gyógyszerekkel kapcsolatos tájékoztatásban, azonosításban és az információk bejelentésében a hivatalos szervek felé.

(forrás: HENT)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés