hirdetés
2021. november. 28., vasárnap - Stefánia.
hirdetés

Halálra dolgoztatják az ápolókat a Covid-osztályokon

Dénes Tamás, a ReSzaSz elnöke az ATV-ben azt mondta, szellemileg és lelkileg is tönkremennek azok a kollégái, akik a Covid-osztályon dolgoznak.

Az ATV-ben arról beszélt, hogy a béremeléssel számos kollégája elégedett, viszont mégis vannak olyan orvosok, akik elégedetlenek, mert a jelenlegi bértábla nem tesz különbséget szakterületek, hiányszakmák, nagyobb terhelésű szakmák között. Példaként hozta, hogy a jelenlegi bértábla szerint egy 20 éve dolgozó szívsebész ugyanannyit fog keresni, mint egy 20 éve, egy vidéki szakrendelőben dolgozó orvos.

Az ügyeleti béreket is emelni kell Dénes Tamás szerint, hiszen kialakult egy egyensúly a múltban.

„Azok a kollégák, akik a Covid-osztályokon dolgoznak, a terhelésük nem csökkent, és sok osztályvezető nem kér segítséget és halálra dolgoztatja – szinte szó szerint – az ott dolgozó ápolókat, nővéreket" – fogalmazott az orvos. „Egy Covid-osztályon dolgozó ápolónak 15-12 órás műszakot kell teljesítenie egy hónapban." – hozta fel példaként. „Ez már nem katonaság, hanem rabszolgaság" – jelentette ki. Mindez szerinte azért van, mert az osztályvezetők nem kérnek segítséget. „Látom, hogy szellemileg és lelkileg, hogy mennek tönkre a kollégák. Biztos, hogy amint feloldják a felmondási moratóriumot, el fognak menni. Ez nem a kormány, hanem az adott, rossz osztályvezető hibája, aki ezzel akarja bizonyítani, hogy igenis képes ezt a helyzetet megoldani" – mondta.

A szakszervezeti elnök szerint nem kellett volna az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény, hiszen közalkalmazottakként is helytállnak.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink