2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Gigantikus egészségügyi szolgáltatót hoznak létre

Három amerikai óriáscég, az Amazon, a JP Morgan Chase és a befektetőguru Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway, közösen indítanak egészségügyi szolgáltató intézményt munkavállalóiknak, írja az Origo.

Az USA új egészségügyi törvénye miatt, az egészségügyi kiadások jelentős emelkedésére kell felkészülni. Ennek enyhítését célozza a bejelentett új szolgáltató. A három óriás közös bejelentésében azt ígéri, az új egészségügyi szuperszolgáltató korszerű és részben újszerű megoldások révén támogatja majd a munkavállalók egészségét, illetve betegség esetén segíti gyógyulásukat.

Mindhárom érintett cég első embere megszólalt a bejelentéskor. Warren Buffett azt mondta, nem ígérik azt, hogy megoldják a megugró egészségügyi kiadások problémáját, de vezetőtársaival együtt úgy gondolja, jelentősen tudják enyhíteni az abból fakadó nehézségeket.

Jeff Bezos, az Amazon első embere pedig azt mondta, a saját szolgáltatóval csökkenthetők az egészségügy szektorának gazdaságra nehezedő terhei. Az alapító cégeknek pedig azért éri meg a minden valószínűség szerint hatalmas beruházás, mert így jobban vigyázhatnak munkavállalóik eredményességére.

Jamie Dimon a JP Morgan-től azt emelte ki, a rendszeresített egészségügyi megoldások biztosan hasznára válnak majd az alkalmazottaknak és családjaiknak. Céljuk, hogy átláthatóan és egyszerűsített módon működjön az új intézmény, mert így jelentős költségmegtakarítás érhető el a kiadásokban.

A teljes információ

(forrás: origo)
hirdetés

Könyveink