hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Fővárosi kórházigazgatók: papírforma szerint

A papírformának, pontosabban a néhány napja megtartott bizottsági javaslatnak megfelelő döntés született a négy meghirdetett kórházigazgatói pályázatról a fővárosi közgyűlés szerdai ülésén.

Ennek megfelelően a Flór Ferenc Pest megyei kórház jelenlegi főigazgatója viszi tovább László Imre helyett a Tétényi úti Kórházat. Bedros J. Róbert pályázatát a főváros egészségügyi bizottsága is támogatta, akárcsak a jelenlegi főigazgató, Golub Iván további megbízását az Uzsoki utcai Kórház vezetésére.

Bedros J. Róbert 2001-2005 között vezette a Belügyminisztérium központi kórházát, majd a Pest megyei Flór Ferenc Kórház élére került. Nevét 2010 nyarán ismerhette meg a nagyközönség, amikor Hende Csaba honvédelmi miniszter őt jelölte a menesztett Szilvásy István helyére az Állami Egészségügyi Központ élére.

Sikertelennek bizonyult viszont a Stomatológiai Intézet valamint a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház vezetői posztjának meghirdetése, itt újabb pályázatok kiírására kerül majd sor. Mint arról a MedicalOnline korábban beszámolt, az utóbbi intézményt vezető, Gerő Gábor nem pályázott saját, jelenlegi állására, az érdeklődők fantáziáját azonban ez mozgatta meg leginkább: irányítására ugyanis tízen érezték alkalmasnak magukat. Közülük négyen azért estek ki a jelöltek közül, mivel egy vagy több kiírási feltételnek nem feleltek meg, a legautentikusabb pályázatot író, s az ad hoc bizottság előtt legjobban szereplő jelentkezővel viszont az a gond, hogy inkább balra, mintsem jobbra helyezik a mostanában oly fontossá vált politikai skálán.

Horváth Judit
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink