Tudomány
Fiatalon tartotta az egereket a kísérleti koktél
Antioxidánsokból és más tápanyagokból álló kísérleti koktélt etettek egerekkel kanadai kutatók, amely jelentősen csökkentette náluk az öregedés tüneteit - ismertette csütörtökön a LiveScience című internetes tudományos portál az Experimental Biology and Medicine című szaklapban megjelent tanulmányt.
A McMaster Egyetem kutatói által összeállított koktélba C, D és E vitamin, acetil-szalicilsav (aszpirin), béta-karotin, folsav, fokhagyma, gyömbérgyökér, ginkgo biloba, ginzeng, zöldtea-kivonat, magnézium, melatonin, kálium, csukamájolaj, lenmagolaj és tucatnál több egyéb alkotórész került, és az egerek napi 70 mg-ot fogyasztottak belőle. A kutatók azt mondták, úgy állították össze a koktélt, hogy a benne levő anyagok gátolják az öregedés öt fontos, ismert mechanizmusát.






















