hirdetés
hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Felpörgetné gyógyturizmusát Románia

2015-re megkétszereződhet a romániai gyógyturizmus – bizakodik Elena Udrea fejlesztési és idegenforgalmi miniszter. Szakértők becslései szerint az egészségturizmus világpiaca jövőre százmilliárd dollár lehet: Románia ebből szeretne minél nagyobb szeletet kanyarítani - írja a Népszabaság.

Az egészségügyi minisztérium szerint Romániában találhatók Európa leggazdagabb és legváltozatosabb gyógyhatású természeti kincsei, például a gyógyvízforrások egynegyede. Ennek ellenére alig tucatnyi intézményben, kevesebb mint 3500 ágy áll a gyógyulni vágyók rendelkezésére. Ezen változtatna a román kormány három minisztériumának összefogása.

A tárcaközi megállapodás aláírásakor Elena Udrea miniszter közölte, hogy a gyógyturizmus tavalyi bevételei 250 millió euróra rúgnak. Tavaly hatvanezer külföldi vett részt romániai gyógykezelésen. A legtöbb idegen a fogászati szolgáltatások keresi, de sokan látogatják a szépészeti szalonokat, és egyre nagyobb a kereslet a román plasztikai sebészek szolgáltatásai iránt is. Az említett hatvanezres szám a Romániába utazó összes turista két-három százaléka, és csupán az utazási irodáknál regisztrált látogatásokat jelenti.

A cikk folytatása az eredeti oldalon.

(forrás: Népszabadság )
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés