2024. április. 19., péntek - Emma.

Felmérés: a magyarok túlnyomó többsége oltáspárti

A magyarok nyolcvan százaléka oltáspárti, hetven százalékuk nem ért egyet a kínai vakcina betiltásával – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készült felméréséből.

Minden eddiginél többen, ötből négy felnőtt magyar (80 százalék) mondta, hogy már beoltották vagy tervezi, hogy beoltatja magát. Ezzel tavaly év vége óta, amióta a különféle vakcinák elérhetők Magyarországon, lényegében megduplázódott az oltáspártiak és harmadára csökkent az oltásellenesek aránya.

A megkérdezettek 64 százaléka állította a kutatás során, hogy a kormány oltási tervével elégedett. Még a kormánykritikusok 37 százaléka is ezt mondta. A megkérdezettek 73 százaléka már a keleti oltóanyagok elleni félelemkeltésből sem kér, s egyetért azzal, hogy „bármilyen vakcina jobb, mint a (koronavírus) betegség”. Ezzel az állítással 22 százaléknyian nem értenek egyet.

Azzal az állítással, hogy „kérdéses az orosz vakcina megbízhatósága”, illetve „a kínai vakcinát be kell tiltani”, a magyarok 57, illetve 70 százaléka nem ért egyet (míg 29 és 16 százalékuk igen), írja a felmérésről a Magyar Nemzet.

(forrás: Magyar Nemzet)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés