hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Felkészültek a magánegészségügyi szolgáltatók

Felkészültek a magánegészségügyi szolgáltatók arra, hogy jövőre nem tudnak majd pénzt keresni – ez is elhangzott a Portfolio Private Health Forumon.

A magyar egészségügy érdemi szerkezeti átalakításra, szakmai és szabályozási fejlesztésre szorul, fogalmazott Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a Private Health Forum rendezvényen a Portfolio szerint előadásában. A kamara első embere a köz és magán egészségügyi rendszer optimális viszonyának kialakításáról, annak feltételeiről beszélt részletesen. Ennek keretében többek között leszögezte: tisztességes közellátás nélkül nem lehet a köz- és a magán viszonyát rendezni.

Mint a lap írja, Végh Attila, a Eurohealth Ltd. vezérigazgatója szerint különleges időket él a magánegészségügy, hiszen sokan szeretnének befektetni a szektorba, ugyanakkor a jelenlegi makrogazdasági környezet jelentős kihívásokkal tűzdelt. Közeledik a kereslet-kínálati inflexiós ponthoz, ugyanakkor a profitabilitás rövid távon csökkenhet.

Kirschner András, a Swiss Medical Services ügyvezetője, orvos igazgatója az oldalon közölt tudósítás szerint közölte, hogy a pandémia során szerzett bevételeiket visszaforgatják. A három nagy konszolidátor közül az organikus növekedésű nyeri majd a versenyt. A jövő év nehezebb lesz, mert akkorra Várható a sokkal magasabb energiaárak, és gyengébb forint kedvezőtlen hatásainak begyűrűzésére.

További részletek ITT

(forrás: Portfolio)
hirdetés

Könyveink