hirdetés
hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

Fejlődő egészségpénztárak

A következő években közel tízszeresére növekedhet az egészségpénztárak tagsága. A szektor legfiatalabb tagjai is szédítő tempóban terjeszkednek. Az adókedvezmények miatt a munkáltatók egyre gyakrabban élnek e lehetőséggel alkalmazottaik hosszú távú ösztönzésének, munkahelyi elkötelezettségének erősítésére.

Negyvenhét százalékkal nőtt az idei és a tavalyi év első negyedéve között eltelt időszakban az egészségpénztárak taglétszáma, 270 ezer főről 398 ezerre. Ugyanebben a periódusban 33 százalékkal, mintegy 22 milliárd forintra bővültek a tagdíjbefizetések – derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) adataiból. A hazai piacon jelenleg működő mintegy negyven egészségpénztár közül 12 nagyobbnak van tízezer feletti taglétszáma és egymilliárd forint körüli átlagos vagyona. Ők a piac több mint kilencven százalékát fedik le. Ugyanakkor az olyan új kasszák, mint a tavaly ősszel alakult és az idén március és augusztus között nyolcezer új tagot toborzott Allianz Egészségpénztár, még mindig jó eséllyel indulnak a korántsem kialakult piacon.

 

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
TORMA PÉTER
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés