hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

125 éves Boehringer, 100 éves a Chinoin

Évfordulós gyógyszercégek

Sanofi: fontos, hogy a kormány támogassa a k+f tevékenységet

A Boehringernek 142 leányvállalata van, 41.500 főt foglalkoztat. A Chinoin 600 millió eurós beruházással gazdagodott a felvásárlása óta.

 A Boehringer Ingelheim 20 évvel ezelőtt alapította magyarországi szervezetét, amely jelenleg közel 90 főt foglalkoztat.

„A tulajdonosok 1885 óta szilárd pénzügyi kereteket biztosítottak a vállalat működéséhez, és ez ma sincs másképp. A vállalati stratégia folytonosságának fenntartásával azon dolgozunk, hogy a Boehringer Ingelheim független vállalatként hosszú távon legyen sikeres” - mondta Christian Boehringer, a Tulajdonosi Bizottság elnöke.

„Saját kutatásaink és fejlesztéseink biztosítják növekedésünket” olvasható nagy betűkkel a vállalat plakátján. Az intenzív kutatómunka eredményeként jelenleg is széles vényköteles és vény nélkül kapható termék-portfolió áll rendelkezésre, fejlesztés alatt pedig a stroke megelőzésére, a cukorbetegség kezelésére, és az onkológiában alkalmazható termékek találhatók.

A Boehringer Ingelheim Magyarországon

A világ legnagyobb, családi tulajdonban lévő gyógyszercége Magyarországon a krónikus obstruktív légúti betegség (COPD), az asztma, a szív-érrendszeri betegségek, a stroke, a diabétesz, a Parkinson-kór, illetve az artrózis kezelésére kínál szereket, valamint vény nélkül kaphatóak gyógyszereik a gyomor- és a bélrendszer, valamint a felső légúti megbetegedésekre.

„Az innovatív gyógyszer-befektetés, mely az egészségi állapot javításával hozzáadott értéket teremt. Célunk, hogy új és értékes gyógyszerekkel lássuk el az emberiséget, ezért kutatunk, fejlesztünk, gyártunk és forgalmazunk olyan készítményeket, amelyek egyre jobb és korszerűbb megoldásokat kínálnak az egészséggel kapcsolatban felmerülő problémákra. Kiemelten fontos feladatunk, hogy a gyógyszereink megfelelő alkalmazása érdekében a vényköteles és a vény nélküli szereinkről elegendő tájékoztatást adjunk orvosoknak, gyógyszerészeknek és a betegeknek.” – mondta dr. Zalai Gábor, a Boehringer Ingelheim magyarországi leányvállalatának igazgatója.

 

(forrás: MedicalOnline, VG Online)
hirdetés

Könyveink