hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Évfordulók és ünnepek

Február utolsó napján Dvor ˇák-maraton lesz a Művészetek Palotájában: fél 11-kor kezdődik az első, este 9-kor az utolsó koncert (s ezzel egy időben egy videovetítés is). Nagyszerű előadók veszik birtokba a ház termeit, és a daloktól a kamaraműveken át a szimfonikus és operadarabokig a cseh mester sok-sok művét adják elő. Március 9-ig a prágai Antonín Dvorˇák Múzeum gyűjteményéből kiállítás is látható Dvorˇák Ruszalkájáról.
  A két bicentenárium (Haydn 200 éve halt meg, amikor Mendelssohn született) ebben a két hétben is meghatározó lesz. 2-án a Márványteremben Haydn dalaiból hallhatunk, ugyanaznap a Zeneakadémián Mendelssohn Skót szimfóniája is elhangzik; Haydn szerepel a Budapest Barokk Együttes, a Debreceni Kodály Kórus (március 5.), Gábos Judit (márc. 7.), Jandó Jenő és Ránki Dezső (márc. 10.) műsorán is. És akár van valamilyen évfordulója Mozartnak, akár nincs, nem szabadna kihagyni a Figaro házassága három előadását – ismét csak a MűPában, március 7-én délután, 9-én és 11-én pedig este: Fischer Iván vezényli a Fesztiválzenekart. Ez is ünnep.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
K. C. GY.
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés