hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Ennyit költünk a Sportegészségügyi Intézetre

A Napi.hu azt írja, megjelent a kormányrendelet az Országos Sportegészségügyi Intézet végleges helyéről és a fejlesztés első ütemének költségeiről.

A kormány az  Országos Sportegészségügyi Intézet végleges elhelyezésével és a  sportegészségügyi ellátás fejlesztésével kapcsolatos korábbi rendeletre hivatkozva döntött az OSEI elhelyezéséről, valamint arról, hogy kössön megállapodást a hely megszerzéséről, derül ki a csütörtök este közzétett Magyar Közlönyből.

A Napi.hu a részletekről azt írja, az intézet végleges helyeként a Budapest belterület 4618/6 helyrajzi számú ingatlant határozzák meg, ami a Karolina úton az Ökológiai Kutatóközpont, Duna-kutató Intézet (DKI) címe jelenleg. A rendelet egyébként felhívja a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, Mager Andreát, hogy a Beruházási Ügynökség útján gondoskodjon az érintett épület tulajdonjogi rendezéséről szóló, az állam és a Magyar Tudományos Akadémia közötti megállapodás megkötéséről.

A beruházás megvalósítása érdekében a Beruházási Ügynökség által vállalható kötelezettségek felső korlátját 6 milliárd forintban határozták meg, vagyis ennyi lehet a tényleges vételár, hogy létrejöhessen az Országos Sportegészségügyi Intézet.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink