hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Empátia

Már reggel megküzd a világgal. A sajátjával és a külvilággal egyaránt. Nincs csík, nincs korlát, nincs lépcső. Nincs szinte semmi az utcán, amit használhat úgy, ahogy az neki is megfelel. Nincs ember se nagyon a gyerekén kívül, aki levehetné róla a terheket. A férje akkor hagyta el, amikor kiderült a betegsége.
A látókhoz már nem, a vakok közé még nem tartozik. Kulcslyukon át nézi a világot – egyre szűkebb kulcslyukon át. Látótérszűkülete van. Ott is kellett hagynia a kórház egyik nagy műtőjét, mert nem tudta biztonsággal ellátni műtősnői feladatait.
Ma egy kisebb műtőben, a lézerambulancián dolgozik, napi nyolc órában. Aztán indul haza, újra megtapasztalja, hogy nem akarják elhinni, nem lát, mert nincs fehér botja. Pedig épp azért kért helyette kutyát, hogy a fehér bottal ne vonja magára a figyelmet. Nehogy meglopják, mint arra volt példa korábban. Csak hát a kutyának nemigen van helye az új buszon, nem is értik az emberek, miért van vele, hiába a két vörös kereszt az állat hámján, előfordult, hogy pedagógus is megkérdezte, miért a csengő az állat nyakán. A metróba lemenni nem tud, nem emelheti fel a több mint harminckilós jószágot... és sorolhatnánk.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Köbli Anikó
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés