hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Elkészült a Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Regiszter

A regiszter - a kutatók körében NEKIFUT-ként ismert projekt keretében - a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) koordinálásával valósult meg.

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) koordinálásával, a kutatók körében NEKIFUT-ként ismert (Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Felmérés és Útiterv) projekt keretében széleskörű szakértői munkára támaszkodva elkészült a Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Regiszter, amelyet bárki megtekinthet és böngészhet annak internetes oldalán.

A regisztert azokkal a legjelentősebb hazai kutatási infrastruktúrákkal indítja el a NIH, melyek szolgáltatásai más kutatóhelyeken dolgozó kutatók, fejlesztők által is igénybe vehetők. A rendszer folyamatosan frissülni és bővülni fog.

A NIH közleménye szerint a "regiszternek köszönhetően a kutatási infrastruktúrák átláthatóbbak lesznek, és azokat (kutatási létesítményeket, nagy értékű műszereket, génbankokat, adatbázisokat, stb.) könnyen megtalálják a potenciális felhasználók. Ez várhatóan jelentősen javítja majd a gazdaságos üzemeltetést és az infrastruktúrák kihasználtságát. Emellett már a projekt folyamán jelentős kutatási infrastruktúra hálózatok formálódtak, erősítve ezzel a kutatók közötti együttműködéseket. Rövidesen elkészül a regiszter angol nyelvű változata is, s így jelentős mértékben javulhat a regiszterben szereplő kutatási infrastruktúrák nemzetközi ismertsége."

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink