hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 406
#1
Medical Online >> NSAID-ek a gyakorlatban
2022-10-03

A nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek (NSAID-ek) a leggyakrabban használt gyógyszerek közé tartoznak napjainkban. Nagyon gyakori, hogy számos nagy kardiovaszkuláris (CV) kockázatú beteg (például hipertóniások, koronáriabetegek, krónikus vesebetegek) rendszeresen szed valamilyen NSAID gyógyszert, ennek megfelelően az alkalmazásukkal kapcsolatban fellépő mellékhatások is kiemelkedő fontosságúak.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-09-16

Év végére elkészül az az értékelési rendszer, amely lehetővé teszi az intézmények és a dolgozók minőségi és teljesítmény-értékelését egységes szempontok szerint.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-08-05

Minőségi indikátorokat és ezen alapuló kiegészítő ösztönzési rendszert csak megfelelő előkészítés majd tesztelés után lehet bevezetni.

#6
Medical Online >> Asztma
2022-07-22

A mepolizumab-terápia hatásosan mérsékli a súlyos eozinofil asztma tüneteit – bizonyítja egy ausztráliai, real-world vizsgálat is.

#7
Medical Online >> Stroke - prevenció
2022-07-12

Pitvarfibrilláció és rosszindulatú daganatos betegség egyidejű fennállásakor különös körültekintést igényel az alvadásgátló szer megválasztása.

#8
Medical Online >> Stroke - prevenció
2022-07-12

A vénás thromoembolia kezelésének fontos része az orális alvadásgátló kezelés. Amennyiben a háttérben nem tranziens kockázati tényező áll és vérzés szempontjából a beteget kis kockázatúnak tartják, megfontolandó a 6 hónapon túli antikoaguláns terápia. A kimenetelek szempontjából alapvetően fontos a betegek perzisztenciája.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-07-04

Az elgondolás szerint minden megyei kórházban lenne szakambulancia-ellátás a betegfelvételtől a mesterséges ondóbevitelig, írja a G7.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-06-17

A szerző ismerteti a cukormonitorozás fejlődését a vizeletcukor-kimutatástól a vércukor-meghatározáson keresztül a modern folyamatos cukormonitorozási módszerekig.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Súlyos betegség vagy meddőség is lehet a következménye a hereproblémák elhanyagolásának.