hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Pályázatot írhatnak ki négy kórház vezetői posztjára

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén kiírhatja a pályázatot a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, a Szent Imre Kórház, az Uzsoki utcai Kórház és a Központi Stomatológiai Intézet intézményvezetői álláshelyére.

Az előterjesztés szerint azért vált szükségessé a pályázat kiírása, mert az Országgyűlés megváltoztatta a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényt, amelyben egyes intézmények vezetőinek, magasabb beosztású vezetőinek kinevezési szabályai is megváltoztak.

A módosítás a kinevezett vezető jogintézményt megszüntette, a vezetői, magasabb vezetői megbízás csak határozott időre, öt éves időtartamra adható. Az átmeneti rendelkezések pedig arról szólnak, hogy az önálló, kinevezett vezetői, magasabb vezetői munkakörök 2011. január 1-jével, a törvény erejénél fogva, öt éves, határozott időre szóló vezetői megbízássá alakulnak át.

A rendelkezés lehetőséget biztosít arra is, hogy 2011. január 1-je és 2011. február 28-a között a magasabb vezetői, vezetői álláshelyre pályázatot írjanak ki azzal, hogy az így létrejött megbízással a korábban megbízott vezető megbízása megszűnik, és ezzel egy időben a kinevezés szerinti szakmai munkakörben kell a közalkalmazottat továbbfoglalkoztatni, vagy a pályázat megnyerése esetén számára új vezetői megbízást kell adni.

A Szentes Tamás főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztés szövege szerint a pályázatok véleményezését végző eseti bizottság öt tagból áll majd. Az előterjesztésről a közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén szavaznak a képviselők.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink