hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Egészségügyi kerekasztal összehívását kezdeményezi a fővárosi MSZP-frakció

Az MSZP fővárosi frakciója Budapesti Egészségügyi Kerekasztal összehívását kezdeményezi március 19-ére a fővárosi egészségügyi intézményhálózat jövőjével kapcsolatban, s azt szorgalmazza, hogy a megbeszélésen vegyen részt minden érintett városvezető, politikus és szakember.

A párt szerdai közleményében a kezdeményezést azzal indokolta: továbbra sem lehet tudni, pontosan ki és milyen terveket készít elő Budapest egészségügyi rendszerének átalakítására. Nincsenek ismert tervek, nincsenek bejelentett célok, csak ötletek és kiszivárgó javaslatok vannak - tette hozzá.

Utaltak arra, hogy kedden egy újabb tervet ismertek meg, amely szerint a Semmelweis Egyetemhez kapcsolnának két további fővárosi kórházat. Az MSZP kifogásolja, hogy a több mint három hónapja tartó vitában ezt az ötletet még nem ismertették velük.

"Egy biztos csak: a pénzkivonás" - közölte a budapesti MSZP-frakció, hozzátéve: bár már elfogadták a kevesebb forrást tartalmazó állami és fővárosi költségvetéseket, így tudható, hogy a fővárosban radikálisan kevesebb pénz jut 2011-ben egészségügyre, a rendszer átalakítását illetően "tovább folyik az ötletelés".

A Budapesti Egészségügyi Kerekasztal témája legyen a fővárosi egészségügyi intézményhálózat jövője, a betegellátás javítása, a kormány és a városvezetés valódi tervei és a rendelkezésre álló források - áll a közleményben.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink